Hvordan finder jeg den rigtige MC hjelm

 

Hjelm info 1

Lad mig starte med at sige, at denne anmeldelse, nok mest er rettet mod mindre erfarne motorcyklister; dem, der måske er lidt forvirrede, når det kommer til valg af motorcykelhjelm.

Som udgangspunkt er en god hjelm det vigtigste køb, du vil gøre når vi snakker beskyttelse. Det er vigtigere jakke, handsker eller støvler. I virkeligheden er den vigtigere end cyklen. Cykler er farlige; de kan dræbe dig. En hjelm kan redde dit liv og mindske chancerne for hjerneskade. Husk, hjerner kan ikke repareres og hjerneskade er for livet.
 
Hjerner kan ikke repareres
Hjernen kan ikke repareres på et hospital. Du skylder dig selv og dem omkring dig at beskytte det så godt du kan.

En rigtig MC hjelm har en god pasform
 
Pasformen er vigtig af en række årsager. En velsiddende hjelm vil være mere sikker. En velsiddende hjelm vil ikke give dig hovedpine; En velsiddende hjelm vil være mere støjsvag.
At få en hjelm til at passe til dig handler ikke kun om dit hoveds omkreds; Vi har alle forskelligt formede hoveder. Og alle hjelmmærker har forskellige indvendige former. Hos nogle mærker ændres formen endda fra model til model. I Schuberth C5 har man mulighed for at ændre hovedfaconen ved at tilkøbe et par ekstra puder.
 
Det betyder, at du ikke bare kan måle dit hoved, så blot bestille den online, og tro den hjelm der kommer passer til dig. 
Hemmeligheden er at finde en hjelm i din størrelse, der matcher dit hoveds form. Når du har gjort det, skal du først se på farverne og grafikken.
Her hos X1 er vi særligt tilhængere af Schuberth C5, fordi der i alle størrelser kan købes puder til at ændre hoved facon og dermed finde en hjelm der sider perfekt.
 
Når du går i en butik for at købe en hjelm, skal du forvente, at salgsassistenten sørger for at du får den rigtige hjelm. Du skal forvente, at salgsassistenten foretager en række tests på enhver hjelm, du prøver på. 
 
Hvis nogen i en butik fortæller dig, at hjelmene er derovre, og at du skal købe det, der føles behageligt, så vend om og gå ud. Gør det samme, hvis deres eneste reaktion på en stram hjelm er, at den vil ligge med tiden komme til at passe. 
 
Hvis du vil bruge kr. 3000 til 5000 eller mere, har du ret til at forvente eksperthjælp.
 
Lige en ting mere når vi snakker om pasform. Komfort er afgørende, men ikke på bekostning af sikkerheden. En hjelm, der er for stor, vil ofte føles mere behagelig, men det betyder ikke, at pasformen er rigtig. 
Det, du skal kigge efter, er et mellemrum mellem hjelmens visirkant og panden, for når du bliver varmere, vil dit hoved udvide sig; og det er her, du kan opleve hovedpine. 
Kinderne må derimod gerne være så stramme som du kan holde ud. 
På en ny hjelm er det fint med at dine tænder rammer indersiden af ​​dine kinder. 
Endnu et punkt. Tag denne proces alvorligt. Den rigtige hjelm, der passer til dig, er en hjelm, der passer dig godt. 
Gå ikke ind i butikken med for store krav til farve, lukkemekanismer og andre funktioner, for i takt med at du indsnævrer feltet, mindskes chancerne for at få en velsiddende hjelm. Når du banker dit hoved hårdt, vil du opdage, at alle de andre funktioner har en ringe betydning!
 
 I branchen er det de færreste, der tager SHARP-vurderingssystemet seriøst. Den er enormt mangelfuld.

Ved lanceringen gav SHARP fem stjerner til en termoplastisk hjelm til kr. 600 og tre stjerner til en Schuberth. Det fortæller alt, hvad du behøver at vide om SHARP.