Det synes kunderne om vores side

Vaske anvisning af Gore- Tex® og andre typer membran tøj, samt Kevlar eller Cordura beklædning:

Vaske anvisning af Gore- Tex® og andre typer membran tøj, samt Kevlar eller Cordura beklædning:

Den sæbe du bør anvende til alt dit vand og vindtætte tekstil tøj, bør være en flydende mild sæbe, som er beregnet til, beklædning med membran. Men man kan med stor fordel også vaske Kevlar tøj, med den samme membran sæbe.

Vi har rigtig gode erfaringer med vaske og imprægnerings produkterne fra F100

http://x1.dk/product/vaskemidel-f100-tekstil-til-membran-og-kevlar-500ml-2798/

http://x1.dk/product/f100-impraegnering-tekstil-laeder-2799/

Sæber der er beregnet til membraner, er meget mild på nogle af de vaske enzymer, der desværre ødelægger membranen. Kevlar er også påvirkelig af visse vaske enzymer. Vi anbefaler derfor altid at vaske Kevlar beklædning, med membranvaskemiddelet.

FORBEREDELSERNE:
Fjerne alle beskyttelses elementer inde i tøjet. Fjern Thermo foering. Hvis membranen kan tages ud skal den vaskes separat. Luk alle lynlåse omhyggeligt.
Vask enten i hånd eller i maskine evt. på uld eller skåneprogram.

Vigtigt! Brug aldrig skyllemiddel eller blegemiddel.
Svag eller ingen centrifugering, efter vask. Tøj med Gore Tex membran har brug for varme til at genaktivere imprægnering. Det er dog kun en svag varme i tørre tumler, varmeskab eller strygning. Andre membraner skal man værre meget forsigtig med varmen efter vask, til det anbefaler vi bøjle tørring. Hvis man anvender F100 imprægnering, behøver man ikke at varme tøjet efter vask. 
Vanskelige pletter eller meget snavset områder: kan oftest fjernes ved forbehandling af en koncentreret blanding af den sæbe man anvender til vask 1 del sæbe og 4 dele vand. 


VASK
Uanset vaske anvisning er det klogt at vaske MC tøj i max 30 grader. Skyl tøjet omhyggeligt for at fjerne vaskemiddelrester. Lad tøjet dryp tørre på bøjle.
Du kan med fordel med Gore- Tex® beklædning eller med beklædning med aftagelig membran, tørre tumble eller stryges ved svag varme. Dette for at genaktivere den imprægneringen, som findes i Cordura ydermaterialet.

VIGTIGT:
Skyllemiddel/bleje middel – MÅ aldrig bruges til MC tøj. Det ødelægger membranen og fjerner overfladespændingen i yderstoffet Cordura, som i værste fald, løsner vævningen i stoffet.

Centrifugering ikke. 

IMPRÆNIRING:

Er vigtigere end mange tror, det beskytter først og fremmest at yderstoffet bliver gennemvædet vådt. Med F100 sikre man tøjet med en UV filter belægning. Den beskytter også mod falmning på feks. Fluorescerende farver.

Det er derfor rigtig fornuftigt, at imprægnere sit MC beklædning, specielt efter vask.

Grunden til imprægnering: af Gore- Tex® eller en anden membran i beklædningen er, at yderstoffet absorberer væde og bliver vådt og tungt. Med F100 perler vandet af overfladen. Dette øger komforten i regn, da vådt vædet tøj køler 25 gange hurtigere end luft. Det har i princippet intet med funktionen af Gore-Tex®-membranen at gøre.
Det anbefales, at man imprægnerer membran tøjet regelmæssigt efter behov. Når man ser, at yderstoffet bliver vådt i store felter, er det på tide at genimprægnere tøjet.
Imprægneringen sprayes på tøjet i våd tilstand og kan forstærkes på ekstra udsatte steder, som f.eks. skuldre, armhuler, albuer, knæ, m.m.
Efter imprægneringen bør man tilføre varme for at opnå maksimal holdbarhed.

Tjek vaskeanvisningen i tøjet inden Tørring. Hvis tøjet ikke må tørretumblers, må man lade det lufttørre, dog ikke i direkte sollys.


Kære kunde Jeg har valgt at lukke butikken ned i Fredericia for en kort periode. Myndighederne har onsdag aften gjort det klart, at vi alle har et ansvar for at begrænse spredning af coronavirus / COVID-19 og dermed sikre, at situationen ikke udvikler sig endnu mere alvorligt. Jeg er selv desværre kommet i risikogruppen for smitte og min læge har anbefalet jeg lukker min fysiske butik ned for en periode. Vi hen stiller alle kunder til at benytte sig af vores net - shop www.x1.dk Vi kan gerne også træffes på tlf. 60 88 75 50 Vi håber på din forståelse. Med venlig hilsen Søren Storgaard Lorentzen

Vis X1.dk på et større kort
INFO:
Klik her for vores mobilside